Kill Team Campaign 2018


For clarity, we will continue in Dutch!

De Kill Team campaign van 2018 zoekt naar het beste Kill Team in onze club. Voor een keer geen narrative, of fancy extra rules. Gewoon de straightforward hack and slash.
Deze campaign is open voor alle goblins en zal plaatsvinden van 2 december 2018 tot 31 januari 2019. Iedere goblin club avond zal tellen als een campaigndag en kan je dus je battles spelen
De campaign word ondersteund met de Kill Team campaign set van GW. Als gevolg zorgen wij voor fractie gebonden buttons, Kill Team dice, extra stratagem kaartjes, …
En natuurlijk een trofee voor:

  • Beste team
  • Beste player
  • Goblin

Wat verwachten we:
Iedere goblin kan deelnemen aan de campaign op eender welk moment. Als campaign battles tellen enkel die spelletjes die gespeeld worden op onze club activiteiten.
Iedere deelnemer voorziet zijn eigen armylist en een extra exemplaar voor de organisatie.
We verwachten van onze spelers dat ze zich amuseren. Dat houdt ook in dat je je sportief en aangenaam opstelt zodat de spelervaring voor beide spelers aangenaam is.
Met deze campaign willen we onze leden ook de kans geven om hun figuren van een extra likje verf te voorzien. Moeten je figuren dan vanaf het begin geschilder zijn? Nee, maar geschilderde teams krijgen wel een punt extra.

Kill Teams:
Voor de kill team 2018 campaign gebruiken we de standaard regels van kill team zoals die voorzien zijn in de boxed set. Alle mogelijke uitbreidingen en homebrew rules zijn niet toegestaan. De campaign rules worden deze keer niet gebruikt om de administratie voor de organisatie wat te vereenvoudigen.
Ieder spel word gespeeld met 100 punten voor elke kant
Casualties mogen in volgende games gewoon meedoen zonder penalties.
Models krijgen geen experience doorheen de campaign.

Iedere speler mag echter 150punten aan kill team voorzien. Deze 50 extra punten worden gebruikt om variëteit in de lijsten te kunnen voorzien. In deze 150 punten zit 1 leader en tot maximum 4 specialists.
Zo ziet je Kill team er dus niet altijd exact het zelfde uit.

Let er op dat je in elke game maximum 3 specialists mee mag nemen.

The battle:
Iedere clubavond geeft de spelers de kans om campaignpoints te verzamelen op de battletafel.
Spelers bepalen zelf hun tegenstander voor die battles. Er is geen ladder, piramide, of ander systeem dat je tegenstander bepaalt.
Er staat geen limiet op hoeveel games je per clubavond mag spelen.
Voor elk spel wordt apart de missie bepaald aan de hand van de tabel terug te vinden in de Core Manual p.203.
Elke week zal er een strategem worden uitgedeeld die enkel die week bruikbaar is.

Best Team:
Een van de 3 prestigieuze medailles die je kan winnen is die van best team. We kijken hier naar hoe het team presenteert en niet noodzakelijk presteert. Hoewel dit altijd heel erg subjectief is doen we ons best om met enkele objectieve doelstellingen te verduidelijken waar we naar zoeken.

  • Volledig geschilderd. Als alles is geschilderd is dit al helemaal prima. Hoe meer het allemaal bij elkaar past en een groep vormt hoe beter.
  • Bases afgewerkt. Indien alle figuren op een geschilderd baseke staan is dat al helemaal prima, maar als die bases ook nog met elkaar en het figuurtje wat er opstaat passen, dan is dat nog beter.
  • Objective markers. Generische objective markers zijn prima natuurlijk, maar ook hier natuurlijk: hoe meer ze bij elkaar passen hoe beter natuurlijk.
  • Conversions aanwezig. Om alles wat karakter te geven kan je altijd enkele conversions aan je team toevoegen: een simpele headswap of een kitbash, alles kan.
  • Fluff. Tot slot kan je er nog voor kiezen om het verhaal van je team extra te verduidelijken door een korte backstory te schrijven bijvoorbeeld

Best Player:
De meest voor de hand liggende award is voor de beste speler: die goblin die het meeste spelletjes heeft gewonnen of toch het meeste punten heeft verzameld.
In de campaign zullen de spelers punten kunnen verzamelen op basis van hun prestaties.

  • Game points. De winnaar krijgt 4 punten. Een draw geeft elke speler 2 punten. De verliezer krijgt 0 punten. Enemy leader uitgeschakeld 1 punt
  • Extra credit: Om extra credit te verdienen kan iedere speler meehelpen aan het verder afwerken van de 40k scenery aanwezig in het club lokaal. (bvb: groene scenery) Iedere avond dat er geholpen wordt zorgen voor 1 extra campaign punt. Meer extra credit kan je verdienen met het creatief element: je krijgt 1 extra punt als je team volledig geschilderd en gebased is.

Goblin
De Goblin van de campaign is die persoon waarvan de spelers vinden dat hij het meest uitstraalt wat de club betekent voor hem of haar. Hierover wordt gestemd door de deelnemers zelf. De organisatie verzamelt de top 3 van elke speler en berekent de winnaar.